About Me

Mijn foto
Welkom op mijn blog. Ik zal hier regelmatig mijn freubels laten zien, maar soms ook wat over mijn leventje vertellen. Veel plezier en laat gerust eens een berichtje achter ;)

vrijdag 11 oktober 2013

haakvirus

Zeker een jaar geleden begon ik met haken van granny squares, met het plan om er een deken van te maken. Maar het haken ging niet zo snel, dus algauw besloot ik dat het maar een kussen moest worden.
Een hele poos heb ik de haakspullen niet aangeraakt, totdat het haakvirus opeens in alle hevigheid toesloeg. Nu ben ik niet meer te stoppen!!!

Het kussen is inmiddels af:

Mijn lieve mams naaide een kussenhoes met aan de achterkant een 'groen-met-witte-stippen-stofje'. Hierop naaide ik de lap met vierkantjes vast. Ik haakte met Catania katoen.
Ik ben erg blij met dit eerste haaksel!

Toen ie af was vloog ik naar de winkel om nieuwe wol te halen voor een col bij m'n nieuwe winterjas.
Die is inmiddels ook af:In deze col zitten 2 bollen Katia Azteca. Ik haakte hem met haaknaald 6 volgens een patroon van Dorien: http://madebydo.blogspot.nl/2012/10/crochet-cowl.html.

En nu? Wat zal ik nu eens gaan maken? Ik denk dat het een tweede kussen wordt voor op de bank, maar ik ben er nog niet uit hoe die eruit komt te zien.2 opmerkingen:

M@rjan zei

Zowel je kussen (zo lekker vrolijk!) als je col zien er super uit!

Angèle zei

Knap Marianne! Het begin is altijd makkelijk maar het ook afmaken. En dat heb je toch maar mooi gedaan. Nu het herfst is, heb ik 2 bollen verloopwol besteld. Eenvoudig patroon heb ik ook al gevonden. Het wordt ook een col. Ik ben geen kei in haken maar heb er veel zin in.

Groetjes, Angèle